Visszatekintés

Amikor kipróbáltam a savas gyapjúfestéket…

A Húsvéti tojásokat évtizedek óta hagyományosan, növényekkel festjük (hagymahéj, kurkuma, festőmályva stb.), majd jópár éve a szappanozással kapcsolatosan kezdtem mélyebben beleásni magam a festőnövények világába. Készül nálam is sok mintadarab, fonal, szösz különféle növényekkel és még biztosan fog is, de vágytam egy jól irányítható, gyorsabb, kíméletesebb festési eljárásra.

Így szereztem be tavaly nyáron Zsófitól néhány Dharma festéket, hozzá gyapjút és persze minden színt rögtön ki is kellett próbálnom 🙂 A leírás alapján elkészítettem a sűrű színeket, majd valamennyire felhigítva rálocsoltam az előkészített szöszre. Kicsit simogattam, pamacsoltam, hogy mindenhova jusson. Kiöblítettem és megszárítottam.

A tömény oldatok előálltak

Lett egy szép finom árnyalatú „szivárvány” belőle. Sajnos a rutintalanságom miatt a nagyon finom (18-19mikronos) szösz kicsit nemezes lett, így kicsit szét kellett cincálni fonás előtt. Mondjuk ha összevetem az elvileg profin festett Malabrigo Nube szösszel, az ennél sokkal rosszabb volt… Közepesen vastag, kétágú fonallá alakulása folyamatban, hamarosan elkészül és mutatom!

Nem szabályos, de nevezzük szivárványnak 🙂

Azóta már rutint szereztem a festésben, rengeteg egyedi szösz és fonal várja, hogy valami legyen belőle 🙂

Alakul a rokkán…

Vélemény, hozzászólás?